Història

Imprimir

La Unió Excursionista de Catalunya va ser el producte de la fusió de tot un seguit d'entitats i grups excursionistes. Així, el 1904 es fundava la Joventut Excursionista Avant, que el 1915 es fusionà amb tres entitats més per esdevenir la Unió Excursionista de Barcelona. Quan s'hi afegeixen la Penya Excursionista Montseny i el Centre Excursionista Montseny és el moment de naixement de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC).

L'origen de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) a Olesa cal buscar-lo en un reduït grup de joves aficionats a l'excursionisme: La Joventut Excursionista Olesana, creada al 1931 per els alumnes de l’Adolf Cortel, que es van integrar a la UEC el 25 de febrer de 1935.

Encara que l’objectiu principal de les diferents societats UEC era l’excursionisme, la realitat era, i és, que el més important és la relació de persones amb diferents interessos que fan diferents activitats, així era normal l’existència de seccions d’atletisme, fotografia, teatre, etc. Cal destacar justament de la UEC el fet de ser la pionera a Olesa en tot un seguit d'activitats, algunes de les quals avui constitueixen autèntiques fites en la vida cultural de la Vila. Així cal esmentar el paper fundador de l'Entitat en esports com el tennis taula, el tir amb arc, l'atletisme o els escacs; però també cal assenyalar el seu paper impulsor en l'arqueologia local o en el Concurs Nacional de Fotografia "Premi Creu de Saba" o en el Concurs de Teatre Premi Vila d'Olesa. A banda de les activitats teatrals també cal destacar la presència que ha tingut l'Entitat en la vida cultural de la Vila: caramelles, esbart dansaire, sardanes, espectacles musicals, la serp estricadora i el drac Olivé. La UEC  té ara a Olesa més de 300 socis col·laborant en algunes de les seves diferents seccions:muntanya, teatre, dansa, rocòdrom, drac Olivé i fotografia.

Emili Bayona i Gibert, Cinquanta anys de teatre 

Copyright 2011 Història. All Rights Reserved.
Joomla theme by hostgator coupons